13,34 kg…..Vorgod å leverer :-)

Onsdag d. 4 maj skulle Ralph og jeg mødes til et aftentræk inden vi skulle sove i hytten og fiske i storåen om torsdagen.

Valget faldt på Vorgod å, da vi ikke rigtig har fundet laksen endnu kunne vi lige så godt prøve lidt vand som vi aldrig har brugt ret meget tid på.

Efter bare 20 min fiskeri havde Ralph lidt “pillen ved ormen” :-)… han prøvede lidt flere kast men blev enig med sig selv om at det nok var småfisk så han gik en meter længere frem og skulle lige have et sidste kast på pladsen. Igen var der en lille fisk der tog ormen, og han mente det måske var en havørred………Lige indtil han strammede linen op og den blev tung og røg 5-6 meter opstrøms inden den vendte tilbage til sin plads. Vi så den hurtigt og skød den til 80-90 cm, og den opførte sig rigtig pænt, lige indtil jeg italesatte at den opførte sig pænt :-).

Herefter røg den nedstrøms og Ralph måtte løbe efter den indtil han nåede et træ på egen side.vi var ude i at jeg skulle modtage stangen på den anden side, men vi fandt en vej gennem træet så han kunne fighte den færdig.

Efter ca 15-20 min fight og en lidt for spændende landing i mudder til navlen, lykkes det os af 2 gange at lande en smuk smuk hanlaks på 13,34 kg fordelt på ikke mindre end fantastiske 114 cm…endnu en rekord for Ralph Eriksen (nu har han efterhånden gjort det svært med fremtidige rekorder) :-)….20160504_202554

 

 

Om torsdagen gik turen mod storåen hvor vi ved at der stor flere laks, grundet at de ikke har så mange kilometer å at boltre sig på 🙂

Vi fiskede hele formiddagen hvor vi så en rigtig fin laks med der var ingen der ville lege med os.

Sidst på formiddagen var varmen ved at sætte sine spor i Ralph (han fungerer ikke så godt i varmen) og vi ville lige slutte af på zone 2…

Vi gik hver især med en spinner, og Ralph gik desværre bagerst 😉 for efter et stykke tid havde han laks på igen. Efter ca 6-7 min fight kunne jeg lande en ufattelig smuk og helt nystegen hun laks på 90 cm, den havde masser af lus og flere med lange haler endnu.20160505_112554

Man må sige at han er kommet godt i gang med 3 laks på land indtil nu i denne sæson.

Kæmpe tillykke min ven, du er sgu giftig når du først er kommet i gang 🙂

Herefter sagde vi tak for i dag og Ralph kørte hjem og jeg kørte i Vorgod å hvor jeg lige skulle tjekke om der var kommet en ny laks på pladsen fra dagen før. Jeg fiskede resten af dage til kl 20.00 og herefter var det vist tid til at få vaders afmonteret 🙂 (nu havde de været på i små 15 timer.

Sommeren er kommet, temperaturen i vandet stiger og det betyder ofte at der kommer flere laks op i åerne, så det er bare med at komme afsted.

Lidt øv: Laksen fra Vorgod å havde synlige garnskader i hoved og på finnerne og det kan jeg forstå at mange har oplevet i år….det ser skidt ud for fremtiden hvis ikke der kommer fokus på garnene i fjorden og skarven som begge tilsyneladende er en reel trussel for bestanden 🙁

 

K&B derude

Jan

Skriv et svar